23948sdkhjf

Ny Svetshandbok för rostfritt

Outokumpu publicerar i dag den första upplagan av en svetshandbok för rostfritt stål.
Ambitionen med Outokumpus Svetshandbok är att den ska vara användbar för svetsare, ingenjörer, metallurger, designers och andra specialister när det gäller svetsning av rostfritt stål.

Kunskap och råd
Genom den här handboken vill Outokumpu bidra till den befintliga kunskapen och erbjuda praktiska råd om svetsmetoder och svetsprocesser, liksom design där rostfritt stål är basen.

Boken beskriver också lämpliga tillsatsmaterial och efterbehandlingar, liksom information om svetsningens påverkan på konstruktionens egenskaper.

"Vi vill ge en helhetsbild av alla svetsrelaterade områden. Handboken undviker de mest djupgående och komplexa detaljerna till förmån för en bredare beskrivning av flera relevanta aspekter, säger Björn Holmberg på Outokumpus forskningscenter i Avesta i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: "Vi hoppas kunna ge svar på grundläggande frågor om svetsning av vårt rostfria stål - oavsett om läsaren är arkitekt, designer, svetsare eller kontrollant - eftersom det ligger i allas intresse att producera och leverera en optimal konstruktion."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079