23948sdkhjf

Svensk verkstadsjätte öppnar flera fabriker

SKF investerar 560 Mkr och öppnar två nya fabriker i Asien.
SKF fortsätter att expandera i Kina och bygger en fabrik för mellanstora lager för att stödja den snabbt växande efterfrågan från den lokala marknaden såväl som övriga Asien.

Fabriken kommer huvudsakligen att betjäna kunder inom förnybar energi, metallbearbetning, tunga arbetsfordon, elektriska motorer och industriväxellådor.

Fabriken kommer att förläggas till Dalian, nära SKFs befintliga fabrik för stora lager.

– Vår verksamhet i Asien fortsätter att utvecklas mycket positivt vilket gör en investering av det här slaget viktig för att ytterligare stödja tillväxten i regionen. Detta steg utökar vår tillverkningsbas och förstärker vårt engagemang i den här marknaden, säger Tom Johnstone, SKFs vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Den nya investeringen uppgår till cirka 400 Mkr.

Fabriken på 12 000 m2 förväntas vara i drift 2011 och ha 250 anställda.

Tätningsfabrik i Mysore, Indien
Den andra fabriken är en tätningsfabrik i Mysore i Indien, här har SKF beslutat att utvidga sin befintliga kapacitet för tillverkning av tätningar genom att bygga en ny fabrik .

Den nya fabriken kommer att betjäna kunder inom segmenten fordon, tåg och industriella tillämpningar.

Investeringen uppgår till cirka 160 Mkr och fabriken kommer att vara i full drift vid halvårsskiftet 2012 och totalt ha 600 anställda.

Beslutet grundas på den snabbt växande efterfrågan från huvudsakligen SKFs kunder i Indien men också från kunder i andra geografiska områden.


Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093