23948sdkhjf

Optimismen spirar hos åkerinäringen

I dag när Lastbilsmässan Elmia Lastbil 2010 slår upp sina dörrar är det till en bransch som igen vågar börja investera.
Elmia i Jönköping fylls av lastbilar, släp och påbyggnader den 25-28 augusti när cirka 400 utställare kommer och ställer ut på Elmia Lastbil 2010.

Enligt ett pressmeddelande från Elmia är det ett tecken på att konjunkturen håller på att vända uppåt i svensk åkerinäring.

– Våra medlemmar blir allt mer optimistiska. Det finns fortfarande en överkapacitet, men åkerierna behöver investera, säger Johan Lindström, vd i Sveriges Åkeriföretag i ett pressmeddelande.

Effektivare lösningar
Enligt Elmias projektledare Stefan Carlsson efterfrågar åkerierna effektivare transportlösningar.

Leverantörerna till branschen har satsat på att finslipa sina produkter och utveckla nya och på Lastbil 2010 visas senaste nytt då det gäller allt från automatiska kopplingar och däck till byggnationer, släp och lastbilsmodeller

Seminarier
Under mässdagarna arrangeras seminarier som handlar om några av branschens viktigaste frågor: Minskad miljöpåverkan, sänkta kostnader samt skadeförebyggande åtgärder för förare, gods och fordon.

Ett av seminarierna handlar om en eventuell transportminister i Sverige och med i den inledande debatten medverkar infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11