23948sdkhjf

Norsk spårvagnsorder till Bombardier

Bombardier Transportation har fått en order från norska finanskoncernen DnB NOR på sex spårvagnar av typen BOMBARDIER FLEXITY Classic.
Spårvagnarna kommer att hyras av SL och är avsedda för trafik på Spårväg City i Stockholm.

Spårvagnarna ska trafikera innerstadslinjen Spårväg City. Denna historiska sträckning kommer därmed åter i kommersiell drift och kan knyta an till Stockholms historiska arv av spårvägstrafik.

Ordern värderas till cirka 196 miljoner kronor.

Leverans i 2011, start nu
Även om leveranserna av de nya BOMBARDIER FLEXITY Classic-spårvagnarna planeras till mellan mars och juli 2011, kan Bombardier erbjuda omedelbar uthyrning av sex spårvagnar för kommersiell drift redan den 23 augusti.

Här har Bombardier och DnB NOR avtalat med Norrköpings Spårvägar (NSAB) och Stadtwerke Verkehrsgesellschaft Frankfurt am Main (VGF) att hyra tre begagnade spårvagnar från varje aktör.

Spårvagnar är framtiden
SL:s vd, Göran Gunnarsson, kommenterar i ett pressmeddelande: "Stadsspårvägar är ett framtidskoncept. Allt fler städer i Europa och resten av världen satsar nu på moderna och miljövänliga spårvagnslinjer.”

Han fortsätter:” Jag är övertygad om att spårvägen kommer att spela en viktig roll även i Stockholm och jag är mycket glad över att ta första steget in i framtiden genom att den första etappen av Spårväg City invigs".
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094