23948sdkhjf

Svensk turbinorder går till Vestas

Nordisk Vindkraft har valt Vestas som leverantör av 22 vindturbiner som ska installeras vid Ytterbergs anläggning i Västerbotten.
NV Nordisk Vindkraft AB, HgCapital och Vestas tillkännagav på onsdagen försäljningen och byggnationen av Ytterberg vindkraftsanläggning i Malå kommun i Västerbottens län, Sverige.

Projektet, som är på 44MV, har utvecklats av Nordisk Vindkraft, som även kommer att uppföra anläggningen omfattande tjugotvå Vestas V90 2MW vindkraftsverk.

Full drift i 2012
Byggnationen har redan påbörjats och anläggningen förväntas vara i full drift i början av 2012 och beräknas producera el motsvarande årsförbrukningen till ca 25 000 svenska hushåll.

- Vi är mycket nöjda med dagens överenskommelse om försäljning av Ytterberg vindpark, ytterligare ett framgångsrikt projekt genomfört av Nordisk Vindkraft och dessutom på 44MW, ett betydande projekt på den svenska vindkraftsmarknaden, säger Arne Lorenzen, VD för Nordisk Vindkraft i ett pressmeddelande.

Tidigare projekt
Nordisk Vindkraft AB, HgCapital, Vestas och Commerzbank har tidigare arbetat tillsammans, under 2007 utvecklade och byggdes det 95MW stora Havsnäs-projektet i Jämtland.

Nordisk Vindkraft är ett helägt dotterbolag till RES Ltd – Renewable Energy Systems Limited. RES Ltd startade 1981 och bygger anläggningar för elproduktion med vindkraft, biomassa, solenergi eller jordvärme över hela världen. RES Ltd-gruppen har installerat närmare 4700 MW vindkraft. RES Ltd-gruppen äger och driver vindkraftanläggningar med en installerad effekt på cirka 650 MW.

Källa: Vestas

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109