23948sdkhjf

Blir det elbilsfabrik på Gotland?

Eco Vehicles vill gärna öppna en elbilsfabrik på Gotland och etablera 100 nya jobb. Men om inte villkoren blir gynnsamma så håller företaget dörren öppen för andra kommuner.
I maj kunde Metal Supply rapportera om företaget Eco Vehicles som skrivit samarbetsavtal med Sydkoreanska elbilstillverkaren CT&T .

Tanken är att företaget i början kommer att importera bilar som säljs från anläggningen och efter en period med halvfabrikat och montering i den egna fabriken kommer alla bilens komponenter att tillverkas i Sverige. Företaget räknar med att hela processen kommer att ta tre år.

När fabriken är uppe på full tillverkning kommer den att sysselsätta mellan 50-100 personer.

Eco Vehicles vill gärna slå sig ner på Gotland om villkoren som kommunen kan er bjuda är gynnsamma. – Annars håller vi dörren öppen för andra kommuner, säger entreprenören Håkan Ahlsten.

De koreanska bilarna från CT&T blev en succé under Almedalsveckan då de demonstrerades och intresseanmälningarna om att köpa var många. Eco Vehicles kommer till att börja med importera två nya modeller av elbilar från CT&T, en pick-up och en van.

Det Sydkoreanska företaget CT&T är ett företag som expanderar över hela världen och nyligen skrivit liknande avtal för fabriker i Spanien, Frankrike och i USA. Om planerna på en gotländsk fabrik blir verklighet kan det innebära upp till 100 nya jobb på ön.

Men det finns andra intressenter. Minst en fastlandskommun har uppvaktat Eco Vehicles med fördelaktigt erbjudande om etablering. Men Tillväxt Gotland har ännu inte gjort företaget sin uppvaktning.




Källa: Gotlands Tidningar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094