23948sdkhjf

Tjintokk AB förlänger avtalet med Volkswagen

Bilbranschens krasch har vänt i Arjeplog där biltestanläggningen just har förnyat avtalet med Volkswagen Group för ytterligare 12 år. Nu ska man bygga ut för 15 miljoner kr.
Biltestanläggningen Tjintokk AB i Slagnäs expanderar efter bilkrisen. Nu förlänger man avtalet med Volkswagen Group som i 12 år framåt kommer att testa sina fordon på isen i Slagnäs.

Tjintokk AB kommer att bygga ut verkstäderna rejält och ökar garageytan från 2 000 kvadratmeter till 22 000 kvadratmeter – en investering på 15 miljoner.

Avtalet med VW betyger stabilitet, säger VD Karl-Erik Söderberg. – I hur många företag vet du att du kan jobba 12 år till, frågan han.

I nuläget har Tjintokk 60 anställda som arbetar med underhåll och den mindre testverksamhet som bedrivs under sommaren. Det är främst friktions- och grusvägstester. Under högsäsongen förra året hade anläggningen 250 anställda och då är inte de cirka 180 utländska biltestarna inräknade.

Till vintern kommer Tjintokk att nyanställa fler, enligt Karl-Erik Söderberg. - Vi har en jättebra utveckling.

Tjintokk AB i Slagnäs är Sveriges största vintertestanläggning för utländska biltillverkare. De har ett eget hotell med 185 rum som endast är öppet för deras kunder från Volkswagen Group. Tjintokk omsätter 160 miljoner. På vinterhalvåret plogas 50 hektar isbanor upp och verkstäderna som utökas till 22 000 kvadratmeter rymmer 50 billyftar. För att hålla nyfikna människor och bilfotografer borta från anläggningen har Tjintokk ett eget vaktbolag med tio anställda under vintersäsongen.


Källa: Piteåtidningen

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109