23948sdkhjf

Försiktig optimism spirar i Småland

I Åseda ser Profilgruppen med försiktig optimism på hösten. Företaget ökade på produktionen under första halvåret och tror på att utveckling fortsätter.
Profilgruppen i Åseda är en av Uppvidinge kommuns största industrier.

- Det finns väl ingen anledning att tro annat än att det kommer att gå bra andra halvåret också, säger finanschef Peter Schön, efter ett första halvår med ökad produktion.

I dagsläget har Profilgruppen inga planer på nyanställningar eftersom den existerande personalstyrkan på runt 380 personer kan klara en viss produktionsökning. – Men det kan ändra sig snabbt, säger Peter Schön och lägger försiktigt till:

- Vår bedömning är att vi nog ska kunna öka vår försäljning en del.

ProfilGruppen är ett svenskt bolag som marknadsför, utvecklar och tillverkar kundanpassade profiler och komponenter i aluminium. Genom att leverera kloka lösningar i aluminium bidrar vi till våra kunders framgång. Vårt huvudkontor finns i småländska Åseda och det var här som verksamheten startades för 28 år sedan. Dessa år, och vår framtid, kännetecknas av kvalitetstänkande, effektivitet, kundfokus och inte minst av entreprenörskap. Idag har koncernen cirka 400 medarbetare och vi opererar främst på den Västeuropeiska marknaden.

Källa: Smålandsposten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.797