23948sdkhjf

Outokumpus kvartoplåtsinvestering i USA står klar

Outokumpu inviger nu en uppgradering av sin nordamerikanska kvartoplåtstillverkning i New Castle i Indiana, USA - en investering på över 45 miljoner euro.
Investeringen på över 45 miljoner euro ger högre effektivitet i produktionen och Outokumpu blir ännu mer konkurrenskraftigt på den globala marknaden för rostfritt stål.

Anläggningen i Indiana är Outokumpus enda i Nordamerika som tillverkar plåt i rostfritt specialstål, ett stål med mycket högt korrosionsmotstånd.

Vd Juha Rantanen: "Vi ser enorm potential i det specialstål som produceras i New Castle. Investeringarna har berört nästan alla delar av verksamheten och kommer att ge oss bästa tillgängliga utrustning och teknik för att tillverka produkter där Outokumpu redan har en stark marknadsposition."

Uppgraderingen innefattar ny utrustning och åtgärder för att förbättra tillverkningsprocesserna. Detta inkluderar en ny färdigställningslinje med glödgning, blästring och riktverk, liksom förbättringar i linjen för tre meter bred plåt. Nu finns även toppmodern miljöutrustning på plats.

Outokumpu är marknadsledande på rostfri kvartoplåt med en marknadsandel på cirka 20 procent. Tjock och bred, styckvis valsad kvartoplåt, används i energisektorn, i avsaltningsanläggningar för färskvatten och i transporter av kemikalier. De används vidare för att tillverka tryckcylindrar, tankar, tjockväggiga rör, brostrukturer och processutrustning.

Källa: Outokumpu

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109