23948sdkhjf

Genombrott för Hydrema i USA

Danska Hydrema har fått en stororder till US Army.
Enligt ett pressmeddelande har Hydrema APS vunnit en upphandling av det amerikanska försvaret om leverans av ”Area Mine Clearing Vehicles” (AMCS) till US Army Engineers.

Kontraktet löper över 5 år och täcker leverans av Hydremas egenutvecklade minröjare MCV910 serie 2 samt utbildning, reservdelar och underhåll.

Orderns värde är budgeterat med ett tak på $ 168 miljoner dollar.

Ett genombrott
Hydrema ser ordern som ett genombrott i USA där man varit etablerade sedan 2006.

Tidigare har man bland annat levererat MCV till US Airforce.

Hydremas adm. direktör Jan Werner Jensen meddelar :”ordern ger en enastående möjlighet för Hydrema att vidareutvecklas på de amerikanska marknaderna för såväl militär utrustning som civila entreprenadmaskiner.”

Han fortsätter: ” AMCS-ordern förpliktigar oss också att utveckla aktiviteterna i Hydremas amerikanska dotterbolag, som till dags dato främst sålt och servat Hydremas entreprenadmaskiner i USA”.

Glädje hos dotterbolag i Växjö
På Hydremas dotterbolag i Växjö är man glada för ordern. Det har varit tufft under lågkonjunkturen, men nu är det svenska dotterbolaget på väg upp igen.

– Det ger nytt hopp; har USA fått upp ögonen för våra minröjare så kan de mycket väl hitta till våra övriga maskiner. Det är samma teknik och fina kvalitet i dem också. Det är en stor glädje för personalen i Växjö även om vi inte blir direkt påverkade av pengarna. Många var oroliga för hur det skulle gå med jobben innan semestern säger Hydrema ABs försäljningschef Leif Fasth till Smålandsposten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094