23948sdkhjf

Sommarens viktigaste nyheter

En kort översikt över de senaste fyra veckornas nyheter inom branschen.
Metal- Supply har haft semesterstängt i fyra veckor, här får ni en uppdatering om vad som hänt i branschen under sommaren.

Nej till Bharat forge
Framtiden för Zakrisdalsverken är fortfarande osäker. Det indiskbaserade företaget Bharat forge som ville ta över produktionen har fått ett nej. Scanias fixturer till maskinerna har nu flyttats från Zakrisdalsverken till Sibbhult och Tonsjö. ( Dalarnas Tidning)

Tornorder till Dynawind
Dynawind AB har tecknat ytterligare en order med den tyska vindkraftverksleverantören Kenersys Europe GmbH avseende leverans av fem stycken 100 meters torn. Tornen ska levereras med start i början av november månad 2010 och ordervärdet uppgår till 22 MSEK. (Pressmeddelande)

Miljardorder till Haldex
Haldex har säkrat en order på en ny generation skivbromsar till SAF Holland.Det totala ordervärdet beräknas uppgå till cirka 1 000 MSEK över en femårsperiod. Bromsarna kommer att tillverkas i Haldex fabrik i Landskrona och leveranserna startar 2011. (Pressmeddelande)

Dannemora nyanställer
Dannemora Mineral AB återupptar brytningen i Dannemoragruvan och kommer under juli -augusti månad att anställa 110 nya medarbetare. Dannemoragruvan beräknas att vara i full drift till 2013. (Uppsala Nya Tidning)

Dynapac ökar produktionen
Dynapacs ägare Atlas Copco stänger fabrik i Tyskland och delar av produktionen kommer att flyttas till Karlskrona. Detta innebär både nyanställningar och ökad produktion på Dynapac i Karlskrona. (P4 Blekinge)

Borö tar över Electroluxanställda
Borö Ab expanderar i Motala och investerar 150 miljoner när de köper fastigheten och tar över delar av den befintliga produktionen till Electrolux. Företaget kommer att ta över 100 av de tidigare anställda. ( SR Östergötland)

Karlskogaföretag i konkurs
Nya Karlskogasvetsen AB har försatts i konkurs den 29 juli. (Karlskoga Kuriren)

Volvo är nu kinesiskt
Den andra augusti offentliggjorde Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd. att man slutfört förvärvet av 100 procent av Volvo Car Corporation ("Volvo Personvagnar AB") från Ford Motor Company. (Pressmeddelande)

IAC återanställer
34 av de 41 medarbetare som varslats och sparkats hos IAC i Färgelanda innan jul 2009, utan att företaget tagit hänsyn till turordningslistan, återanställs.( Bohusläningen)

Saxe Group övertar Swiss System
Tyresöföretaget är sedan den 14 juli en del av Swiss System. Båda företagen har unika kunskaper och agenturer inom plastindustrin och blir i och med denna affär en av de största aktörerna på den nordiska marknaden. (Pressmeddelande)

Flexlink förvärvar Schücos
FlexLink och Schüco har träffat en överenskommelse där FlexLink övertar divisionen för industriautomation från Schüco. Överenskommelsen undertecknades den 5’e juli och övertagandet kommer att slutföras under fjärde kvartalet 2010. (Pressmeddelande)
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.156