23948sdkhjf

Viktigaste verkstadsföretaget för framtiden utsett

Toppar när svenska ingenjörer rankar de viktigaste FoU-företagen.
ABB hamnar i topp på listan över vilka företag som yrkesverksamma civil- och högskoleingenjörer tycker är viktigast för Sveriges framtid inom forskning och innovation, tätt följt av Scania, Ericsson och Volvo Group. Det visar en undersökning av tidningen Framtidens Karriär - Ingenjör, där över 600 slumpmässigt utvalda ingenjörer i landet rankat sina favoritföretag inom FoU.

– Vi är mycket glada över den fina placeringen. ABB samverkar med de flesta av de andra företagen på listan, som alla är framstående inom sina nischer. Att vi toppar listan ser vi som ett bevis på att vi och vårt erbjudande ligger rätt i tiden och att vi genom våra innovationer kan bidra till Sveriges konkurrenskraft och framtid samt att vi gör skillnad globalt med hållbara lösningar, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

I samma undersökning ställdes också frågan:

Vilka tekniska högskolor är viktigast för Sveriges framtid inom forskning och innovation?.

Bland de tekniska högskolorna kom KTH och Chalmers klart först, följda av Tekniska högskolan vid Linköpings universitet, Lunds tekniska högskola och Uppsala universitet.

– Vi har strategiska samarbeten med många av de tekniska högskolor och universitet som toppar rankingen. Samtliga tekniska högskolor och universitet präglas av en genomgående hög kompetens, men de har varierande styrkeområden. Jag tror mycket på att de tekniska högskolorna behöver fördjupa sin strategiska samverkan i framtiden globalt och lokalt, men då gäller det att de samverkar på områden där de verkligen kan göra skillnad och åstadkomma gemensamma forskningsresultat, säger Johan Söderström.


Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109