23948sdkhjf

Mångmiljardföretaget köper upp den lilla svenska skåputvecklaren

Svenska internationella koncernen förvärvar samtliga aktier i det svenska bolaget med huvudkontor i Anderstorp.
Det uppköpta företaget Profsafe utvecklar och säljer skåp och säkerhetsprodukter inom till exempel brandskydd, inbrottsskydd och kontanthantering, samt vapenskåp.

Största delen av försäljningen sker i Sverige, men man har även viss försäljning på övriga nordiska marknader. Bolaget har sin verksamhet i Anderstorp och har en årlig försäljning om cirka 85 miljoner svenska kronor med god lönsamhet.

– Lagercrantz förvärvar och utvecklar verksamheter med ledande positioner i intressanta nischer. Profsafe har uppvisat god lönsamhet under flera år och är väl etablerat i sin nisch. Vi ser fram emot att stödja bolagets ambition att utveckla och expandera verksamheten, säger Lagercrantz vd Jörgen Wigh.

Leif Lysebring, vd:

– Profsafe har utvecklats starkt sedan starten för 24 år sedan. Erbjudandet har utvecklats över tiden och vi är nu en av de ledande leverantörerna i vår nisch. Med Lagercrantz som ägare känner jag mig trygg i att vi kommer att kunna fortsätta den positiva utvecklingen av Profsafe.

Profsafe ingår i Lagercrantz division Niche Products från och med juni. Förvärvet förväntas ge ett mindre positivt tillskott till koncernens vinst per aktie på årsbasis.

Lagercrantz har omkring 1 200 medarbetare och omsätter cirka 3 miljarder kronor och erbjuder egna produkter och produkter från större leverantörer. Cirka 45 företag erbjuder specifik teknik till specifika kunder på specifika marknader.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062