23948sdkhjf

Spanskt gjuteri investerar i "Novateknik"

Olazabal y Huarte SA’ (OYH) investerar i simuleringstekniken NovaFlow & Solid samt Nova Stress från NovaCast Foundry Solutions (NCFS).
OYH har en årlig kapacitet på ca 10 000 ton och sedan 1954 gjuter de gods i grå- och segjärn med vikter på upp till 30 ton.

De huvudsakliga kundgrupperna finns inom vindkraftsverk, tyngre industri och verktygstillverkare och bland kunderna finns ALSTOM, FLSmidth, KSB och Volvo.

Enligt ett pressmeddelande är ordervärdet på 45 000 EUR och inkluderar ett tvåårigt avtal, Technology Partner Agreement.

Investeringsplan
NovaCast Technologies och dess dotterbolag, NovaCast Foundry Solutions och Camito, har en längre tid samarbetat med OYH.
2006 blev OYH Europas första certifierade Camitogjuteri.

För att möta de hårda kraven från kunderna använder OYH det metallurgiska processtyrningssystemet ATAS från NCFS.

“För närvarande genomför OYH en investeringsplan för att kunna gjuta gods i segjärn på upp till 50 ton och i stål på upp till 15 ton. För detta ändamål har man nyligen skaffat en tredje smältugn med en kapacitet på 20 ton, säger Gurutz Franco Leiza, VD för Olazabal y Huarte.

Han fortsätter: ”Företaget har därför beslutat att investera i simuleringsprogrammen NovaFlow&Solid samt NovaStress för att kunna simulera tyngre gjutgods med en diameter på upp till 7 meter. Mjukvaran från NCFS använder CV, den senaste simuleringstekniken, med vilken vi kommer att öka effektiviteten i hela den teknologiska processen i vårt gjuteri”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078