23948sdkhjf

Banbrytande order till Alfa Laval

Företaget har fått två rekordstora order för Alfa Laval PureBallast system från två ledande skeppsvarv i Sydkorea.
Systemen kommer att installeras på 14 fartyg som byggs för A.P. Møller-Maersk.

Det totala ordervärdet är cirka 80 miljoner kronor och leveranserna beräknas ske under 2011 och 2012.

”Detta är banbrytande order på många sätt", säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: "De inkluderade det hundrade sålda systemet och är av rekordstorlek, både när det gäller värde och antal system – ovanpå detta med några av de mest betydelsefulla aktörerna i den marina industrin. Orderna bekräftar vår ledande ställning i rening av ballastvatten."

A.P. Møller-Maersk fartyg
PureBallast-systemen i dessa senaste order kommer att installeras på ett antal containerfartyg som ledande sydkoreanska skeppsvarv bygger åt den danska redaren A.P. Møller-Maersk.

Med dessa order visar också A.P. Møller-Maersk, det största rederiet i världen, sin ambition att leva upp till riktlinjerna i IMOs ballastvattenkonvention, redan innan den träder i kraft.

Idag har 25 länder, som representerar 24 procent av världsflottan, ratificerat den ”Internationella konventionen för kontroll och management av fartygs ballastvatten & sediment".

Konventionen kommer att träda i kraft ett år efter att 30 länder, som representerar 35 procent av världens tonnage, har ratificerat den.

PureBallast
Alfa Laval PureBallast, utvecklad i samarbete med Wallenius Water, var det första kemikaliefria systemet som blev godkänt av International Martime Organization (2007) och ses som den ledande teknologin med flest sålda system i världen.

Mer än 100 PureBallast system har totalt sålts till skeppsvarv i Sydkorea, Japan, Kina, Norge Tyskland, Nederländerna, Spanien och Dubai för att installeras på olika typer av fartyg såsom RoRo, container- och offshorefartyg, bulkfartyg, och militära fartyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078