23948sdkhjf

EuroMaint Rail levererar unikt fjärrövervakningssystem

SJ blir först i Sverige med att installera EuroMaint Rails system för fjärrövervakning.
43 av SJ:s X2-fordon har utrustats med systemet RVM, Real-time Vehicle Monitoring, som hämtar statusinformation och felindikeringsdata från fordonen i realtid, skriver företaget i ett pressmeddelande.

I samarbete med Pilotfish Networks
RVM har tagits fram av EuroMaint Rail i samarbete med Göteborgsbaserade teknikpartnern Pilotfish Networks.

Systemet kombinerar EuroMaint Rails fordons- och underhållskunnande med Pilotfishs välbeprövade tekniska plattform för modern kollektivtrafik. RVM bygger på en sk fordonsgateway till vilken sensorer som mäter status på några av fordonets mest kritiska delsystem kopplas.

Förbättrar ledtiderna för underhållsinsatser
- Genom att automatiskt hämta information om fordonsstatus och eventuella fel blir våra verkstäder mindre beroende av den felrapportering som görs av ombordpersonalen, säger Håkan Berndtsson, affärsområdeschef på EuroMaint Rail.

Han fortsätter: " Planeringen av avhjälpande och förebyggande underhållsaktiviteter underlättas och våra reparatörer kan säkerställa att material och instrument finns tillgängliga när fordonet kommer till verkstaden. På så sätt kortas ledtiderna för underhållsinsatserna och fordonens tillgänglighet förbättras."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078