23948sdkhjf

Tomologics skarpa affärsidé

Stockholmsföretaget är ett av Sveriges framtida tillväxtföretag och deras optimeringssytem för beskärning av metall kan spara miljarder inom tillverkningsindustrin.
Tomologics är ett ungt företag som grundades 2009 av Magnus Norberg Ohlsson.

Företaget utvecklar en webbaserad tjänst som förser tillverkningsindustrin med väsentligt effektivare skärplaner och minskar materialspillet med upp till 50 %.

Genom optimering av de industriella processerna kan kunder både minska sina kostnader och koldioxidutsläpp.

Vinnare av Venture Cup
Företaget vann igår Sverigefinalen i Venture Cup, utav 1.000 affärsidéer var det igår slutligen 12 av Sveriges framtida tillväxtföretag som gjorde upp om den prestigefyllda titeln ”Vinnare av Venture Cup 09/10.

– Tomologic är ett lysande exempel på hur enormt viktigt det är med en djup förståelse för kundens problematik , säger Raoul Stubbe, Tomologics affärscoach på STING (Stockholm Innovation & Growth) i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: ”Magnus Norberg Olson har själv stått och svurit över slöseriet vid skärmaskinerna. Detta parat med ett glödande entreprenörskap och teknik i världsklass gör att det här teamet kommer att skapa mycket stora värden.”

Juryns motivering
"En kombination av praktiskt och vetenskaplig kunskap skapar förutsättningar för att lösa ett uppenbart problem med möjlighet till en stor affärsframgång. En mycket välskriven affärsplan med ett komplett team!"

– Vi är naturligtvis otroligt stolta och glada över segern! Det här ger oss en tydlig kvalitetsstämpel när vi nu för intressanta samtal med globala samarbetspartners, säger Magnus Norberg Ohlsson, VD på Tomologic i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078