23948sdkhjf

Australienorder till ABB i Västerås och Ludvika

FACTS-system från ABB i Västerås ska öka och stabilisera kraftförsörjningen till gruvanläggningar.
ABB har tagit hem en order värd 26 miljoner dollar från den internationella gruvkoncernen Rio Tinto, för att öka kapaciteten och tillförlitligheten i befintliga kraftledningar och därmed säkerställa kraftförsörjningen till företagets gruvanläggningar i västra Australien.

Tekniken utvecklas och levereras av FACTS-enheten i Västerås och i åtagandet ingår högspänningsprodukter från ABB i Ludvika.

FACTS-system
Som en del av den nyckelfärdiga lösningen ska ABB konstruera, leverera, installera och driftsätta ett FACTS-system (Flexible Alternating Current Transmission), som inkluderar SVC-teknik (Static Var Compensator), för att optimera överföringsnätet i regionen.

Lösningen inkluderar även en utökad transformatorstation på 220 kV och leverans av kondensatorbankar.

- Den här lösningen kommer att öka kraftkapaciteten och förbättra nätstabiliteten, med en minimal miljöpåverkan eftersom den förbättrar kraftöverföringen i befintliga kraftledningar, säger Martin Gross, chef för verksamheten Grid Systems inom ABB:s division Power Systems i ett pressmeddelande.

Omfattande investeringar
ABB har sedan länge ett samarbete med Rio Tinto för att säkerställa kraftförsörjningen till företagets järnmalmsgruvor i regionen och har även levererat flera transformatorstationer, från 33 till 220 kilovolt.

Rio Tinto har gjort omfattande investeringar för att uppgradera hamnanläggningar, järnväg samt kraft- och gruvanläggningar i Pilbarra-regionen.

Med hjälp av dessa uppgraderingar säkrar Rio Tinto tillförseln av el till gruvorna.
Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096