23948sdkhjf

Trelleborg säljer Fluid Solutions

Trelleborg Automotive kommer i framtiden att fokusera på ljud- och vibrationsdämpande lösningar för bilindustrin.
Trelleborg har som en del av sin fokusering ingått ett avtal om att avyttra verksamheten Fluid Solutions inom affärsområdet Trelleborg Automotive.

Fluid Solutions har cirka 1 900 anställda och verksamhet i Frankrike, Italien, Polen, Slovakien, Spanien,Tjeckien, Turkiet och Tyskland.

Företaget tillverkar komponenter såsom slangar för motorkylning och lufttillförsel främst för personbilar.

Säljs för 300 MSEK
Verksamheten övertas av Bavaria Industriekapital AG med säte i München, Tyskland.

Köpeskillingen uppgår till cirka 300 MSEK baserad på nuvarande rörelsekapitalnivå, varav cirka 200 MSEK i likvida tillgångar vid förvärvstillfället

Övertagande bedöms ske under andra kvartalet 2010.

Fokuserar på utvalda segment
Peter Nilsson, VD och koncernchef i Trelleborg säger i ett pressmeddelande att avyttringen är ytterligare ett led i Trelleborgs strategi att fokusera sin verksamhet till utvalda segment.

- Vi är nöjda med den här lösningen, säger Roger Johansson, affärsområdeschef för Trelleborg Automotive i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: ”De omfattande åtgärder vi genomfört de senaste åren för att förbättra verksamheten inom Fluid Solutions har skapat en sundare och bättre verksamhet som nu får möjlighet att utvecklas vidare med en ny ägare. Det är ett mycket starkt operativt och strukturellt arbete som har genomförts av medarbetarna inom Fluid Solutions under en mycket turbulent tid inom bilindustrin.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063