23948sdkhjf

Bronto Skylift tillverkar världens högsta lyftkran

Bronto Skylift har konstruerat världens högsta mobila arbetsplattform på 112 meter i samarbete med Ruukki.
Bronto Skylift tog kontakt med Ruukki redan vid konstruktionsstadiet och bjöd in Ruukki för att tillsammans skapa en ny hydraulisk kran.

Den nya konstruktionen krävde stål med egenskaper såsom hög hållfasthet i kombination med ökad formbarhet och materialvalet blev Rukkis höghållfasta Optimstål.

- Vi har utvecklat både materialet och anpassat vår tillverkningsteknik speciellt för den här typen av krävande utmaningar. Genom att vi har samarbetat med kunden under hela processen kunde de utveckla en kran som är lättare och säker, men samtidigt når högre, säger Peter Möller från Ruukki i ett pressmeddelande.

Mobil arbetsplatform
Den mobila arbetsplattformen, som sträcker sig högre än tidigare modeller, är resultatet av en ny konstruktion som också ställer nya krav på stålet.

Desto högre arbetsplattformen ska nå desto viktigare faktor blir kravet på lättare totalvikt d.v.s. högre krav vid val av stål.

Kranen ska vara stabil men samtidigt lätt och genom att använda de höghållfasta Optim stålen kunde kranens vikt minskas utan att tumma på säkerheten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.084