23948sdkhjf

Orangea robotar och grön teknik

KUKA satsar på miljöarbetet, både produkter och den egna fabriken ska belasta miljön så lite som möjligt.
KUKA Roboter GmbH arbetar konsekvent med aktivt miljöskydd inom tre områden:

I företagets egna interna processer, i produktportföljen och slutligen inom den intelligenta automatiseringen som används vid konkurrenskraftig serietillverkning av grön teknik som ett exempel är solceller eller bränslesnåla lättviktsfordon skriver KUKA i ett pressmeddelande.

Hållbar produktion
Företaget har som mål att produktionen ska vara hållbar och belasta jordens naturliga resurser i så liten utsträckning som möjligt.

Ett konkret exempel är att KUKA som första robottillverkare i världen började använda miljöanpassade, vattenlösliga lacker till sina robotsystem.

Och inom produktionen har företaget under de senaste fem åren lyckats minska strömförbrukningen med motsvarande 8 % per tillverkad robot och år. Bl.a. används solceller på fabrikstaken för att generera ström.

Resurssnåla produkter
KUKA har inte bara valt att producera sina produkter på ett miljöskonande sätt – de har även utvecklats för att arbeta så resurssnålt som möjligt.

Företaget har därför fokuserat både på energi- och smörjmedelsförbrukningen men även på robotens livslängd – allt för att minimera kostnaderna under robotens livscykel och för att höja lönsamheten.

Det blir världspremiär på Automatica när KUKA Roboter presenterar de innovativa och energisparande funktionerna i sitt styrsystem som kan stänga av en robot under arbetspauserna – likt ett bränslesnålt fordon som stänger av motorn vid rödljus.

Intelligenta robotar kan producera intelligenta produkter
Grön teknik använder i stor utsträckning nya materialkombinationer vilket kräver nya tillverkningssätt.

Bearbetning av kolfibermattor vid tillverkning av flygplan och vindkraftverk, fogning av lätt aluminium inom fordonsindustrin eller kostnadseffektiv tillverkning av batterier till elbilar eller tillverkning av solceller är idag inte möjlig utan robotbaserad automation.

Sådana robotbaserade tillverkningsprocesser kräver öppna PC-styrningar som kan hantera applikationer av detta slag men även säkerhetsfunktioner som tillåter ett tätt samarbete mellan människa-maskin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078