23948sdkhjf

Arabiska toppstudenter får universitetsstipendium i Sverige

Ett nytt ABB- program ska hjälpa studenter från Förenade Arabemiraten att få praktisk och teoretisk kunskap samt branschspecifik erfarenhet.
ABB kommer i samarbete med Exportrådet att erbjuda toppstudenter från Förenade Arabemiraten (FAE) stipendium för att möta det växande behovet av ingenjörer i FAE.

Det nya ABB-programmet syftar till att hjälpa elektroingenjörsstuderande och är ett tvåårigt Mastersprogram med kontinuerlig antagning av två studenter per år.

Studenterna kommer att fullfölja sina pågående studier på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Studierna börjar 2011
De första studenterna kommer att påbörja Masterprogrammet i september 2011.

Stipendiet kommer att täcka alla utgifter inklusive boende, resor, försäkring, skolavgift, litteratur och fritid. Studenterna kommer också att få praktisk träning på ABB:s anläggningar i Sverige.

- Detta stipendium kommer att ge blivande ingenjörer från FAE en unik möjlighet att utveckla sin kunskap och skaffa sig erfarenhet inom industrin i en helt ny miljö, säger Jana Vasickova, HR-chef för ABB i FAE i ett pressmeddelande.

Vasickova fortsätter: ”I FAE finns en stor efterfrågan på kvalificerade emiratiska ingenjörer i alla industrisektorer. Programmet kommer att säkerställa att lovande studenter har de kunskaper och den erfarenhet som krävs för att lyckas inom industrin, samt lägga grunden för dessa att kunna bidra till landets tillväxt på lång sikt”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11