23948sdkhjf

Innovationspris för utveckling av stålkomposit

Ett material som kommer att ge svensk gjuteri- och verkstadsindustri stora möjligheter med sina lätta och starka egenskaper.
Indexators forskningschef docent Richard Larker har tilldelats det prestigefyllda Silléns innovationspris för framstegen kring utvecklingen av en stålkomposit.

Priset delades ut vid den nyligen avslutade svenska gjutgodsbranschens årskonferens i Jönköping.

– Jag är helt övertygad om att det nyutvecklade materialet kommer att ge svensk gjuteri- och verkstadsindustri stora möjligheter framåt, säger Swerea Swecasts VD, Mats Holmgren i ett pressmeddelande.

Innovationspriset
Innovationspriset på 50.000 kronor ges av Silléns Innovationsfond som förvaltas av Svenska Gjuteriföreningen och forskningsinstitutet Swerea Swecast AB.

Juryn bestod av representanter från Scania och Volvo samt fem svenska gjuterier.

Lägre tillverkningskostnader
Den patenterade innovationen som kan användas både i Indexators produkter och licensieras till andra krävande gjutgodskunder, gör det möjligt att tillverka höghållfasta, robusta och samtidigt lätta produkter till lägre tillverkningskostnad.

– Vi är mycket stolta över innovationspriset. Vi arbetar med produktutveckling på både kort och lång sikt och det här är högsta betyg i vår långsiktiga strävan att tillverka världsledande produkter till högsta kvalitet och i de bästa materialen, säger Anders Jonsson, delägare och Affärsområdeschef vid Indexator.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078