23948sdkhjf

Repay tecknar storavtal med LKAB

Stålföretaget i Skellefteå har tecknat ett leveransavtal avseende allt stål till den löpande verksamheten till gruvkoncernen LKAB i Malmfälten.
Avtalet avser ett långtgående samarbete där Repay kommer att finnas med i ett tidigt skede för att tillsammans med LKAB planera framtida behov avseende vilka kvaliteter och volymer som ska lagerhållas.

Repay står för leveranser, service och logistik och i samarbetet ingår även Tibnor och SSAB.

Leveransavtalet träder i kraft den 1 juni.

100 miljoner om året
Avtalet är värt omkring 100 milj. kr per år och det är Repays anläggningar i Kiruna och Gällivare som blir dem som kommer att sköta leveranserna.

- Vi har tidigare levererat till LKAB och haft ett mycket gott samarbete i 20-talet år, berättar Ove Köhler, platschef för Repays anläggningar i Kiruna och Gällivare i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:”Det nya avtalet är dock mycket mer omfattande och innebär en volymökning på 100-200 procent. Även LKAB:s underleverantörer kommer nu att få Repay som leverantör av stål.”

Rejäl volymökning
Repay ser fram emot en rejäl volymökning, men några nyanställningar i Kiruna och Gällivare där Repay i dagsläget har 10-talet medarbetare, är inte planerade från start.

- Vi kommer dock förstås att behöva bli fler om omsättningen närmar sig de övre nivåerna i avtalet för att klara servicenivån, säger koncernchef Petter Mikaelsson.

Han fortsätter: ”På sikt kan det bli aktuellt att fördubbla antalet anställda i Kiruna och Gällivare.”

Repay (f d Stålteknik/Stålcenter), med huvudkontor i Skellefteå, har 100-talet anställda vid sex anläggningar i hela Sverige och omsatte i fjol 315 milj kr.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063