23948sdkhjf

Semcon får order från Försvarets Materielverk

Ordern gäller specialutvecklade kompositcontainrar som är avsedd för det svenska försvaret och för dom svenska insatsstyrkorna.
Ordern gäller 19 specialutvecklade kompositcontainrar och är värd 9 Mkr.

Semcon ansvarar för utveckling, provning, certifiering, dokumentation samt beräkning av de multifunktionella kompositcontainrarna.

– Vi har samarbetat med Försvarets Materielverk sedan år 2000 och är oerhört glada över det förnyade förtroendet vi får från dem. De containrar som vi utvecklar innehåller komplex och avancerad teknik och vi ser fram emot att fortsätta vara med i spetsen av försvarets fortsatta utveckling inom detta område, säger Peter M Nilsson, Area Manager på Semcon i Karlskrona i ett pressmeddelande.

Multifunktionella kompositcontainrar
De multifunktionella kompositcontainrarna är designade och utvecklade för tekniskt och säkerhetsmässigt bruk inom försvarsmakten.

Kompositcontainrarna är mycket komplexa och har ett flertal funktioner såsom EMC-skydd, värme och kyla, el-central och rullflaksram.

Använts i Afghanistan
För nio år sedan beställde Försvarets Materielverk de första specialanpassade containrarna från Semcon och hittills har 186 containrar till ett värde av närmare 95 miljoner kr levererats.

Containrarna har breda användningsområden, bland annat som sambandscentraler, verkstäder, sjukvårds-, förråds-, dokumentations- och försörjningscontainrar.

Containrarna har använts av insatsstyrkor i Kongo, Afghanistan, Bosnien, Tchad och Liberia.

Internationellt intresse
I dag säljs containrarna enbart till försvarsmakten i Sverige.

Det finns ett internationellt intresse för produkten och Smecon är igång med att diskutera med beställare från andra nationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.941