23948sdkhjf

Ny verktygsallians

Moderna Verktyg och NovaCast startat ett nytt samarbete, i framtiden ska de kunna agera som en större leverantör till bland annat fordonsindustrin.
NovaCast har tecknat ett samarbetsavtal med Moderna Verktyg och tillsammans bildar de “Verktygsallians”.

NovaCast och Moderna Verktygs gemensamma erbjudande till industrin omfattar kompletta verktyg för framställning av plåt, plast och aluminiumdetaljer till fordonskarosser.

Gemensamma erbjudanden
Genom ett gemensamt erbjudande kan “alliansen” agera som en större leverantör till bl a fordonsindustrin, där kunderna eftersträvar en ytterligare reduktion av antalet leverantörer skriver NovaCast i ett pressmeddelande.

Bolagens totala leveranskapacitet på årsbasis uppgår idag till ca 150 MSEK men denna volym kan genom samarbetsavtal ökas väsentligt.

Exportmarknader
Samarbetet innebär även att NovaCast får tillgång till Moderna Verktygs upparbetade tillverkningskanaler i Kina och att Moderna Verktyg får tillgång till NovaCasts försäljningsorganisation i Tyskland.

En stor del av Moderna Verktygs produkter produceras i Kina och för närvarande finns fyra samarbetsavtal tecknade med kinesiska underleverantörer.

Kunderna utgörs främst av svenska fordonsföretag och deras underleverantörer, t. ex. Volvo Cars, Saab och Finnveden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111