23948sdkhjf

NovaCast godkänd Magnaleverantör

Godkännandet gäller NovaCast och dotterbolagen Camito och SwePart Verktyg, nu väntas fler order från Magna.
Efter en teknisk och finansiell kvalitets due diligence har Magna Heavy Stamping utnämnt NovaCast koncernen, med de två dotterbolagen Camito och SwePart Verktyg som godkänd Magna leverantör skriver NovaCast i ett pressmeddelande.

Godkännandet innebär att NovaCast bolagen läggs in i Magnas globala inköpssystem, vilket öppnar upp för beställningar från samtliga enheter inom Magna gruppen. Godkännandet gäller båda Camito- och traditionella verktyg.

Väntar nya order
-En bra genomförd produktion av den första ordern vi fick från Magna förra året är givetvis en av de viktiga förutsättningarna för denna kvalitetsstämpel. Magna är en av världens största Tier 1 leverantörer och man ligger alltid i framkant vad gäller ny teknik, säger Rolf Mastenstrand, VD för Camito, CTC och SwePart Verktyg, i en kommentar till godkännandet från Magna.

Han fortsätter: "Nu när alla inblandade redan under produktionen har kunnat se fördelarna med Camitotekniken i den order vi fick förra året är jag övertygad om att det kommer mera”

Koncernens kommersialiseringsplan består av fem steg där slutmålet är att Camitotekniken ska etableras som en standard vid verktygstillverkning.

Ledande leverantör till fordonsindustrin
Magna heavy Stamping i Österrike är en av Magna Internationals 80 produktionsenheter i Europa. Magna International ingår i Magna Cosma International koncernen med huvudkontor i Canada.

Magna International sysselsätter 27 000 av gruppens totalt 70 000 anställda.

Omsättningen 1997 var 5 miljarder US och har ökat till ca 24 miljarder US 2008. Gruppen har totalt 240 produktionsenheter i 25 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078