23948sdkhjf

Vindkraftsorder från Marocko till Alstom

Alstom har skrivit kontrakt med Nareva Holding, avseende en ny vindpark i Akhfenir. Det är företagets första kontrakt på den marockanska vindkraftsmarknaden.
Nareva Holding är ett dotterbolag till ONA, Marockos ledande industri- och finanskoncern.

Vindparken, som tas i drift 2011, omfattar 61 vindturbiner av typen Alstom ECO 74, med en total effekt på mer än 100 MW förnybar energi som ska förse privata industrikunder i Marocko med elektricitet.

Enligt ett pressmeddelande kommer Alstom att leverera, installera och driftsätta vindparken samt ansvara för drift och underhåll under de första fem åren.

Nyanställningar
Under installationsfasen kommer Alstom att anställa cirka 45 personer för sitearbeten, samt ytterligare 16 personer som ansvarar för drift och underhåll.

Från vattenkraft till vind
Alstom har en stark historik i Marocko och har följt landet under dess utveckling både när det gäller termisk och förnybar energiproduktion.

Mer än 50 % av landets elektriska kapacitet består av utrustning tillverkad av Alstom.

Alstom har främst varit verksamt inom vattenkraft i Marocko och har installerat ungefär 800 MW av landets vattenkraftproduktion, vilket motsvarar över hälften av den installerade basen för vattenkraft.

Energipolitik
42 % av Marockos elproduktionskapacitet ska komma från förnybara källor år 2020, varav en tredjedel från vindenergi.

Philippe Cochet, Senior Vice President för Alstom Wind and Hydro, säger i pressmeddelandet: ”Alstom är stolta över att ha fått det här kontraktet i Marocko. Det gör det möjligt för oss och kunden att ytterligare stärka Marockos vindindustri i linje med landets miljöbestämmelser. Det är det första vindkontraktet som Alstom vunnit i Marocko och innebär ett lovande steg mot fler projekt inom det här området.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094