23948sdkhjf

Indutrade gör största förvärvet sedan börsintroduktionen

Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i Meson AB.
Meson AB är leverantör av ventiler och kopplingar till främst varv och rederier och Mesongruppen grundades 1997.

Mesongruppen har idag cirka 50 anställda vid sina kontor i Sverige, Danmark, Norge, Spanien, Rumänien, Indien, Dubai, Shanghai och Singapore.

Samtliga nyckelpersoner kommer att fortsätta sitt arbete i gruppen efter förvärvet. En ny VD har rekryterats, som kommer att tillträda i september.

Eftersökt ny ägare
- Vi har under de senaste åren lagt mycket tid på att skapa de bästa förutsättningarna för Mesongruppens framtida utveckling. Med Indutrade som ägare får vi den långsiktighet och industriella kompetens i en ny ägare som vi eftersökt, säger Bengt-Olof Wesslén, huvudägare i ett pressmeddelande.

Nya marknader
Förvärvet kommer att ingå i Indutrades affärsområde Flow Technology som 2009 hade en nettoomsättning om 1 689 mkr. Genom Mesongruppen förstärker Industrade sin position på den för företaget delvis nya marinindustrimarknaden.

- Förvärvet av Mesongruppen utgör ett spännande steg inom en expansiv bransch. Vi kommer initialt att fokusera på att säkra upp Mesons goda lönsamhetsnivå för att därefter se hur vi kan expandera företaget vidare, säger Johnny Alvarsson, VD för Indutrade i pressmeddelandet.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Tipsa en kollega

0.172