23948sdkhjf

Semcon förvärvar verksamhet i Örebro

Semcon fortsätter att satsa inom segmentet inbyggda system och förvärvar Tritech Technology AB’s verksamhet i Örebro.
Förvärvet är en så kallad inkråmsaffär vilket innebär att Semcon under maj månad övertar all personal med tillhörande affärer allokerade till Örebro, skriver Semcon i ett pressmeddelande.

I och med förvärvet tar Semcon över 17 medarbetare.

Kompletterar Semcon
Det är EIS by Semcon AB, ett dotterbolag inom Semcon koncernen, tillika kompetensområde med fokus på utveckling av inbyggda system som förvärvar Tritech Technology AB´s verksamhet i Örebro.

-Förvärvet kompletterar Semcon regionalt både avseende kompetens och kunder. Förvärvet stärker Semcons position på den lokala marknaden och ger möjligheter till fortsatt expansion nationellt med erbjudandet av specialanpassade kundprodukter där Tritech i Örebro kommit långt, säger Petter Birkedahl tf vd EIS by Semcon i pressmeddelandet.

Fokus på försäljning och utveckling
Tritech avser att konsolidera verksamheten ytterligare till Stockholmsregionen i syfte att ytterligare fokusera på försäljning och utveckling av den egna produktportföljen och dithörande M2M lösningar.

– Detta är ett strategiskt vägval avseende hur vi vill driva och utveckla Tritech och vidareutveckla och tillgodose marknaden med produkter och lösningar inom M2M området, förklarar Åke Wernelind, VD på Tritech Technology AB i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063