23948sdkhjf

Volvo levererar bussar inför fotbolls-VM

Inför fotbolls-VM satsar flera sydafrikanska städer på att bygga smarta bussbaserade transportsystem. Två av tre städer har valt Volvo som leverantör av bussarna.
Enligt ett pressmeddelander från Volvo bussar effektiviserar allt fler städer i världen nu sina transportsystem genom att satsa på Bus Rapid Transit, BRT.

Det är smarta bussbaserade transportsystem med separata bussfiler, bussar med hög passagerarkapacitet, effektiva busshållplatser och informationssystem för styrning av trafiken.

Sydafrika är idag det land i världen där BRT-utbyggnaden är som störst. Att det sker nu beror på det behov som fotbolls-VM för med sig, men det är bara starten.

- Många sydafrikanska städer har mycket ambitiösa planer på att lösa dagens ofta kaotiska trafiksituation”, säger Marius Botha, chef för Volvo Bussar i Sydafrika i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: ”Det är utbyggnadsplaner som sträcker sig till 2020.”

Volvobussar till Kapstaden och Port Elisabeth
Två av de tre städer som nu bygger BRT-system, Kapstaden och Port Elisabeth, har bägge valt att ge Volvo Bussar order på de bussar som krävs till fotbolls-VM.

I Port Elisabeth har staden valt Volvo Bussar som totalleverantör. Där ingår bussarna, guldkontrakt som innebär att Volvo tar ansvar för all service och reparation av fordon och trafikinformationssystemet ITS4mobility.

Ordern till Port Elisabeth gäller 25 ledbussar. Det handlar om modellen Volvo B9SLA med kaross från Marco Polo.

Kapstaden har beställt 43 bussar av Volvo till sitt system. Här handlar det om ett höggolvsystem med förhöjda plattformar vid hållplatserna. Ordern gäller 8 ledbussar Volvo B12M och 35 12-metersbussar Volvo B7R. Också här är det Marco Polo som tillverkar karosserna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078