23948sdkhjf

Kammar hem jätteordern på 275 miljoner – företagets största hittills

Kistaföretagets beställare är en stor global datacenter-operatör och det gäller ett projekt i USA fördelat över ett antal faser.
Munters kund är ett välkänt namn inom digital-marknaden och värdet på ordern är cirka 275 miljoner svenska kronor beroende på de slutgiltiga valen av tillval och tjänster. Projektet omfattar en kombination av Oasis Indirect Evaporative Cooling (IEC)-enheter och specialiserade Air Handling Units (AHU’s) för styrning av luftfuktighet.

Beroende på klimatförhållandena, kan energibesparingar på upp till 80 procent uppnås.

Leveranser förväntas ske under en period om upp till 12-månader med början i fjärde kvartalet 2017 med fullföljd installation och driftsättning i slutet av 2018.

– Vi är stolta över att ha fått vår största order någonsin i Munters historia gällande leverans av en anpassad klimatlösning för vår kunds affärskritiska verksamhetsmiljö. Det polymer-baserade värmeväxlar-konceptet uppfanns av Munters för cirka 10 år sedan, säger säger Neil Yule, President Business Area Data Centers.

– Sedan dess har vi tagit fram ett antal vidareutvecklingar och nått ännu högre nivå av effektivitet och driftsäkerhet. Munters har varit i framkant i teknologiskiftet på datacenter-marknaden där tillväxten inom området indirekt evaporativ kylning har haft exponentiell tillväxt eftersom det successivt ersätter de tidigare kompressor-baserade kylningsteknologierna, säger Neil Yule, President Business Area Data Centers.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063