23948sdkhjf

Lean Automation – automationsforskning ur ett användarperspektiv

Robotdalen och Mälardalens högskola ska tillsammans med flera företag utveckla nya metoder och teknologier för att utveckla och använda automation.
Lean Automation projektet har startat tillsammans med bland annat Volvo CE, ABB Robotics, SKB, Solö Mechanical Solutions och Westermo.

Enligt ett pressmeddelande satsas det totalt sett 1,3 miljoner kronor per år från Robotdalen och lika mycket i industristöd för forskning som kan bidra till att utveckla ny teknik, metoder och modeller för att möjliggöra automation inom nya tillämpningar och i nya branscher.

Automation i nya branscher
Projektet Lean Automation ska forska och utveckla nya metoder och teknologier för att utveckla och använda automation, detta för att kunna möjliggöra automation i branscher som har väldigt lite eller ingen erfarenhet av automation idag.

- Vi vill sätta Mälardalens högskola och Eskilstuna på kartan med projektet Lean Automation. Lean Automation kommer att bli ett samlingsnamn för de projekt vi bedriver inom automationsområdet i vår forskargrupp på högskolan och är också ett sätt för oss att samla de tidigare projekt vi drivit under ett och samma paraply, säger Mats Jackson, projektledare och professor vid Akademin för innovation, design och teknik på Mälardalens högskola i pressmeddelandet.

Sjukvård och kärnkraft
Forskningen i Lean Automation samlas runt de tre nyckelorden ”Anpassningsbar”, ”Tillförlitlig” och ”Enkel”.

Men forskningen kommer inte enbart handla om traditionell industriell produktion utan även om hur man med hjälp av automation kan frigöra tid för vårdpersonal till patientkontakt i sjukvården och hur den kan användas vid slutförvar av kärnbränsle.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094