23948sdkhjf

Kraftig konkurens från Kina på vindkraftssidan

Kinas vindkraftsindustri har utvecklat sig med storm steg de senaste åren och börjar nu konkurera med Europa och Nordamerika.
En nationell vindkraftskonferens i Kalmar som avslutades denna vecka, har haft besök av de kinesiska vinkraftsexperterna skriver P4 Kalmar.

Svenskt - kinesiskt samarbete
Det svenska och kinesiska klimat liknar varandra och enligt Haiyan Qin som är generalsekreterare för den kinesiska vindkraftsbranschens organisation finns det flera områden var man kan samarbeta.

- Det kalla vädret är ett problem för vindkraftsindustrin och samma problem finns i delar av Kina. De lösningar som man hittar i Sverige kan också bli användbara i kinesisk vindkraftsutveckling säger Haiyan Qin till P4 Kalmar.

Kineserna kan själv
Tidigare har kineserna importerat delar till vinkraftparkerna bland annat från Sverige, men den kinesiska industrin har börjat ta över.

- Jag tror att det är en stor risk att Kina kommer att ta över den teknologiska ledningen på många områden, säger Energimyndighetens generalsekreterare Tomas Kåberger till P4 Kalmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095