23948sdkhjf

Boliden investerar 1,3 miljarder

Boliden expanderar återvinning av elektronikskrot och investerar i ny ugn vid kopparsmältverket Rönnskär.
Kombinationen av ökad användning av elektronik, kortare produktlivscykler för och skärpt lagstiftning för insamling och hantering av elektronikavfall gör att tillgången på elektronikskrot ökar i världen.

Tillgången på elektronikskrot är större än kapaciteten för återvinning skriver Boliden i ett pressmeddelande.

Boliden har nu valt att investera 1,3 miljarder SEK och här med trefaldiga kapaciteten för att återvinna elektronikskrot, dessutom innebär investeringen en kapacitetsökning till 120 000 ton per år.

Ny kaldougn
Investeringen, som i huvudsak utgörs av en ny kaldougn vid kopparsmältverket Rönnskär, ökar kapaciteten för återvinning av elektronikskrot från dagens 45 000 ton till 120 000 ton per år.

Expansionen genomförs under 2010 och 2011 med beräknad driftstart vid årsskiftet 2011/2012. Genom betydande synergier med befintlig kopparproduktion nås en återbetalningstid på mindre än fyra år.

- En ökad del råmaterial för metallframställning kommer i framtiden från uttjänta produkter. Expansionen tar till vara på vår långa erfarenhet av att bearbeta elektronikskrot och vidgar Rönnskärs möjligheter på en växande marknad, säger Roger Sundqvist, platschef på Rönnskär i pressmeddelandet.

Genom kapacitetsökningen bidrar Boliden till att mer elektronikskrot återvinns i stället för att deponeras.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094