23948sdkhjf

Kranautomationsorder till ABB

Kraft- och automationsföretaget har tagit hem order värda totalt 40 miljoner dollar gällande tre projekt. Två av projekten har tagits hem av ABB i Västerås.
Det er Shanghai Zhenhua Heavy Industries Co. Ltd (ZPMC) som har valt ABB och alla tre order avser leverans av el- och automationssystem till kranar i tre olika projekt och bokades i första kvartalet 2010.

Containerhantering i Busan New Port i Sydkorea
Projektet i Busan New Port i Sydkorea omfattar el- och automationssystem till 38 obemannade automatiska staplingskranar och 8 kajkranar för containerhanterin.

ABB ska leverera komplett kranautomations- och informationssystem för att maximera effektiviteten i en ny terminal.

I projektet ingår även projektledning, ingenjörstjänster, kundutbildning och igångkörning. Kranarna kommer att tas i drift i mitten av 2011.

Santa Maria i Colombia
Projektet i Santa Marta International Terminal Company i Colombia omfattar el och automationssystem till två kajkranar och fyra gummihjulsgående stapelkranar.

Kranarna kommer att tas i drift i början av 2011.

Shougang Jingtang i Kina
Projektet i Shougang Jingtang i Kina omfattar el- och automationssystem till tre kranar för bulklasthantering med en kapacitet på 2 500 ton/timme vardera.

Kranarna ska lossa malm från fartyg och pråmar vid hamnen och kommer att tas i drift i slutet av 2010.

270 miljoner till Västerås
Projekten till containerterminalerna i Sydkorea och Colombia har tagits hem av ABB i Västerås och är värda cirka 270 miljoner kronor.

- Dessa projekt bekräftar behovet av säker, snabb och kostnadseffektiv godshantering i stora skeppningshamnar, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation i ett pressmeddelande.

Han fortsätter: "ABB:s innovativa automationslösningar för styrning och optimering ökar hastigheten och produktiviteten, samtidigt som säkerheten förbättras i samband med godshanteringen."


Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109