23948sdkhjf

Outokumpu har vinst i sikte

Outokumpu ökar produktionen då efterfrågan på rostfritt stål återhämtar sig.
Outokumpu har förbättrat sitt resultat under första kvartalet 2010.

Omsättningen ökade till 916 miljoner euro, jämfört med samma period i 2009 var den var 679 miljoner euro.

Vinsten före skatt var -33 miljoner euro medan vinsten för första kvaralet i 2009 var -252 miljoner euro.

Outokumpus leveranser av rostfritt stål ökade med 35% till 333 000 ton under första kvartalet jämfört med första kvartalet 2009.

Ökar produktionen
Outokumpu ökar nu gradvis sin produktion och leveransvolymerna för andra kvartalet väntas ligga på samma nivåer eller något högre än för första kvartalet. Outokumpus underliggande rörelseresultat väntas bli något positivt för andra kvartalet, skriver företaget i sin kvartalsrapport.

Investeringar
Outokumpus Vd Juha Rantanen säger i ett pressmeddelande:

"Efter en mycket svår tid kan vi nu äntligen se en klar förändring till det bättre. Även om vinsten inte förbättrades under första kvartalet, har efterfrågan och leveransvolymer ökat. Vinstförbättringen kommer i det andra kvartalet.

Han fortsätter: ”Återhämtningen ger oss självförtroende att börja se över våra investeringsprojekt. En utökning av ferrokromproduktionen var ett mycket attraktivt projekt som finanskrisen tvingade oss att skjuta upp. När det värsta av krisen nu ligger bakom oss och ferrokrommarknaden har blivit intressant igen, är det dags att ta en ny titt på den här investeringen. Finska statens inställning till Fennovoimaprojektet är en gynnsam faktor när vi nu överväger den samlade investeringen."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095