23948sdkhjf

Stororder till ABB

ABB har tagit hem en order värd 28 miljoner dollar för att tillhandahålla kraft- och automationslösningar till ett av Algeriets största vattenprojekt i Sahararegionen.
ABB ansvarar för att konstruera, bygga, leverera och driftsätta projektets el-, styr- och instrumenteringssystem.

ABB ska även leverera en 220 kV transformatorstation samt nyckelutrustning, såsom krafttransformatorer, reservkrafttransformatorer, ställverk, dieselgeneratorer och därtill relaterade produkter, för att säkerställa en tillförlitlig kraftförsörjning.

ABB:s system Extended Automation 800xA och instrumentering ska övervaka och styra anläggningen.

Projektet - Réseau de Collecte
Tamanrasset är en stad med mer än 200 000 invånare, belägen vid en oas långt in i Saharaöknen, mer än 200 mil söder om Alger.
Dagtemperaturen i denna torra klimatzon kan överstiga 50 grader Celsius, varför en tillförlitlig vattenförsörjning är livsviktig för tillväxten i regionen.

Ett av den algeriska regeringens prioriterade projekt är ”Réseau de Collecte”, med målet att leverera 50 000 kubikmeter vatten per dag till Tamanrasset (med en ökning till 150 000 kubikmeter per dag år 2030) från en stor vattenreservoar nära staden In Salah, knappt 750 kilometer bort.

Vart och ett av projektets två faser ska omfatta en anläggning med 24 grundvattensbrunnar, ett vattenuppfordringssystem, vattencisterner, pumpstationer och en 750 kilometer lång rörledning.

Utmanande projekt
-Vi är stolta över att vara en del av det här utmanande projektet, säger Peter Leupp, chef för ABB:s division Power Systems.

Han fortsätter: ”Det kommer att ge en efterlängtad vattenförsörjning till den här torra regionen och stödja utvecklingen av den lokala ekonomin. Projektet är ytterligare ett exempel på hur ABB omsätter sin vision ”power and productivity for a better world” i praktiken.”

Projekt ska genomföras tillsammans med det kinesiska samriskbolaget MCC-SOCOM för Algérienne des Eaux (ADE), ett statligt ägt energiföretag som lyder under Algeriets Water Resources Ministry.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094