23948sdkhjf

Vårvindar hos Kuka Nordic

Kuka Nordic upplever framgång inom alla branscher just nu och deras siffror för Order Intake ligger efter Q1 i dignitet med rekordåret 2008.
- Man kan säga att det lyfter inom de flesta branscher och applikationer, säger KUKAs försäljningschef Jacob Vierö i ett pressmeddelande.

Han fortsätter : "men det är framför allt i livsmedelssektorn och inom tung palletering som de största positiva förändringarna har varit under Q1, 2010".

Palletering och orderplockning är områden där KUKA robotar har använts sedan många år tillbaka och robotarnas rykte om sig att vara av hög tysk kvalité har gett utdelning via många nya större projekt som nu realiseras av KUKAs systempartner över hela Norden.

Svagare Euro - en fördel i Sverige
En i Sverige klart påverkande faktor är att de tyskproducerade robotarna säljs i den allt svagare Euron.

- Från ca 11,50 kronor till under 9,70 på ungefär ett år kan lugnt sägas ha påverkat den mycket märkbara förändringen av KUKAs konkurrenskraft vad gäller pris, även om det faktiskt är kvalitet, tillförlitlighet och bredd i produktsortimentet som verkligen är vårt varumärke, säger Jacob Vierö.

En dörröppnare
KUKAs satsning på stora och snabba palleteringsrobotar har visat sig vara en dörröppnare till tyngre industrier och industri med mycket höga processflöden.

Även inom livsmedelsektorn ser KUKA en förändring ifrån en "vanlig" hanteringsvikt på mellan 100 kg och 180 kg till de större robotarnas 300 kg och 470 kg - t.o.m. 700 kgs hanteringsvikt är högaktuell inom vissa områden i livsmedelsbranschen.

"Även om man kan säga att robotar med 6 axlar egentligen är KUKAs specialitet med historik från komplicerad bilbyggnation, så är det just nu de 4- och 5-axlade palleteringsrobotarna som ökar snabbast i Norden"


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11