23948sdkhjf

Svenska teknikföretagets patent öppnar miljardmarknad

När president Obama var på besök knep det Stockholmsbaserade företaget hans uppmärksamhet. Nu har det indiska patentverket godkänt ett av nyckelpatenten.
Patentet är relevant för all myFC:s verksamhet, vare sig det gäller smartphones, powerbanks eller elbilar.

Patentet täcker vitala delar av myFC:s bränslecellskonstruktion, specifikt den tunna, böjbara och flexibla designen för bränslecellen. Denna design ligger till grund för den unika bränslecellsteknik som myFC använder i sin produktfamilj JAQ, och är ryggraden i företagets erbjudande gentemot både telekom- och fordonsindustrin. Patentet har tidigare godkänts i Schweiz, Kina, Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Japan, Sydkorea, Sverige och USA.

– Indien är en miljardmarknad och det här patentet är oerhört viktigt för oss på myFC. Värdet av att närma oss global täckning för vårt allra första patent kan inte överskattas, vare sig det gäller vår egen JAQ-laddare, integration i powerbanks och smartphones, eller vår produktutveckling gentemot elbilsindustrin, säger Björn Westerholm, vd för myFC.

Det i Indien godkända patentet stärker det skydd för immateriella rättigheter som myFC utvecklat och utökar den befintliga patentportföljen till 53 godkända patent och 28 pågående patentansökningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.14