23948sdkhjf

Projekt "FunnyBike"

We-Gre har investerat i ny teknologi och gått från produktion av tunga godsvagnsdetaljer till modern och snabb legotillverkning. Den nya tekniken har bland annat utnyttjats i det nyligen genomförda projektet "FunnyBike"
För 15 år sedan bestod produktionen av tillverkning av delar till godsvagnar, ofta tunga detaljer där produktion till stor del bestod av svetsning och värmebehandling.

Sedan 1,5 år är We-Gre en del av Atlings Maskinfabrik och sysselsätter 24 personer.

Omfattande investeringar
För att få gång i produktion av mer komplexa detaljer och för att korta ner ställtider har under senare år omfattande investeringar gjorts i både maskiner, mätutrustning och CAD/CAM samt DNC.

Hela berednings‐ / programmerings systemet moderniserades 1996, då man investerade i DNC systemet CIMCO och i GibbsCAM från leverantören Fructus Data AB.

Projekt "FunnyBike"
Ett intressant projektarbete som nyligen genomförts involverar en stor del av den nya teknologi och kunskap man investerat i.

We‐Gre åtog sig nämligen uppgiften att konstruera upp ett helt nytt cylinderblock till en FunnyBike dragracing‐motor, där man skulle utgå från den ursprungliga motordetaljen.

- En skojig utmaning med detta jobbet har varit arbetet med att i CAD designa själva modellen, och att hitta lösningar vad gäller bl.a adaptering av kamkedjesträckare och startmotor samt urtag för kamkedjan, säger produktionstekniker Per‐Erik Nordin.

Han fortsätter: ”Det har varit en process som krävt en hel del diskussioner och tid, och därmed förstås också ett antal modifieringar av modellen i CAD/CAM. ”

Källa: Fructus Data
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095