23948sdkhjf

Optimism på Sibbhultsverken

Företaget har återanställt 30 personer
Sibbhultsverken övertog lokaler och personal när Scania lämnade Sibbhult 2007 och när de var som mest var 170 personer anställda. Orderingången minskade sista halvåret 2008 med 80 procent ch företaget var tvugna att säga upp personal och som minst kom personalstyrkan ner till cirka 70 personer.

Sista varslet
– Vi la fyra varsel men det sista genomfördes aldrig, det berörde 28 personer, säger personalchef Lena Nilsson till Kritianstadsbladet.

Sista halvåret har företaget fokuserat på att överleva, så med tur, skicklighet och goda relationer ser framtiden ljusare ut och företaget har kunnat visstidsanställa 30 personer.

Bakslag?
Roger Nordblad, produktionschef ser positivt på läget, men har en försiktig optimism.

– Jag tycker att det vore konstigt om den största lågkonjunkturen i västvärlden sedan 30-talet skulle vara över så snabbt. Jag skulle bli förvånad om det inte kommer ett bakslag, säger han till Kritianstadsbladet.

Scania
Scania är Sibbhults största kund, men företaget har också knutit nya kontakter, bl.a. med Volvo. När de var på toppen köde företaget med femskift sju dagar i veckan, men i dag är de nere på treskift.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078