23948sdkhjf

Order räddar jobben på Kockums

Nu är det helt klart att Kockums behåller det mesta av sin ubåtstillverkning i Malmö, och för att klara den nya ordern behöver de nyanställa ett 50 tal systemingenjörer.
–Vi kommer att rekrytera i första hand systemingenjörer, cirka 50 stycken i den första omgången, säger Ola Alfredsson, vd för Kockums AB till P4 Radio Malmöhus.

Rekrytering
I februari fick Kockums en order på A26-ubåtar vilket gjort det möjligt för företaget att stanna i Malmö. Fördelen med att produktionen inte flyttar till Karlskrona, som beslöts i höstas, är bl.a. att rekryteringen av kompetent personal är betydligt lättare i Malmöregionen.

Stirlingmotorerna flyttar
Kockums har 250 anställda i Malmö och de flesta kommer att bli kvar, men trots protester från de anställda kommer produktionen av Stirlingmotorerna flytta till Karlskrona och ett 20 tal personer berörs av flytten.

Hopp om mer än konstruktionsuppdrag
– Ubåtskunnandet i Sverige är ju betraktat som en strategisk kompetens, något som är svårt att upphandla utomlands. Jag hoppas verkligen att man inte bara gör en konstruktion utan att man även går för byggnation av de här båtarna, säger Ola Alfredsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125