23948sdkhjf

Det blir inga varsel på SKF i Göteborg

SKF hittar framgångsrik lösning för att anpassa tillverkningskapaciteten i Göteborg - notan: 90 miljoner kronor
Under 2009 använde SKF flera olika flexibla arbetstidsöverenskommelser för att hantera den lägre efterfrågan från marknaden. Sedan årsskiftet har företaget arbetat för att få fram en mer permanent anpassning av tillverkningskapaciteten i Göteborg.

150 personer påverkas
Programmet, som påverkar omkring 150 personer, fastställdes i mars och omfattar avtalspension, frivilligt avgångsvederlag, omplaceringar av personal samt investeringar i kompetens och utveckling.

Notan
Den totala kostnaden för omstruktureringsaktiviteterna, som kommer att belasta resultaträkningen för första kvartalet, uppgår till 90 miljoner kronor och kommer att påverka Industrial Division. Dessa åtgärder kommer att innebära besparingar på cirka 50 miljoner kronor per år när de är fullt införda tredje kvartalet 2010, allra senast.

Långsiktig lösning
– Tillsammans med de fackliga representanterna har vi arbetat hårt i över ett års tid för att undvika varsel samtidigt som vi anpassat vår kostnadsnivå till en lägre efterfrågan. Vi är mycket nöjda med att vi har hittat en långsiktig lösning som gör att vi kan behålla viktig kompetens och undvika produktionsstörningar, säger Carl Orstadius, VD SKF Sverige AB, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125