23948sdkhjf

Nederman fördubblar sin verksamhet

Nederman Holding AB förvärvar Dantherm Filtration. Förvärvet beräknas kunna slutföras i slutet av april 2010.
Förvärvet av Dantherm Filtration är i linje med Nedermans strategi att förvärva företag som kompletterar befintligt produkt- och systemerbjudande mot fokuserade kundområden.

Dantherm Filtration är ett företag som kompletterar Nederman både vad gäller sortiment, kunder och strategi. Båda bolagen arbetar till stor del mot samma kundgrupper men Dantherm Filtration kan erbjuda filtersystem med betydligt högre kapaciteter.

280 miljoner DKK
Köpeskillingen uppgår till DKK 280 miljoner (cirka SEK 364 miljoner) på skuldfri bas (enterprise value).

Integrationen av verksamheterna kommer att ske successivt och beräknas vara helt genomförd under 2011. Den förvärvade verksamheten beräknas konsolideras i Nederman-koncernen från och med tillträdesdagen.

Världsledande
-Förvärvet av Dantherm Filtration tillför produkter och kunskaper som kompletterar Nederman på strategiskt viktiga områden, säger Sven Kristensson, koncernchef för Nederman.

Han fortsätter: "Dantherm Filtration har ett brett sortiment av stora och avancerade filtersystem som tillsammans med Nedermans befintliga sortiment kommer att göra Nederman världsledande inom industriell luftrening."

Fakta
Dantherm Filtration (exklusive den ej övertagna verksamheten i Frankrike) omsatte under 2009 cirka SEK 980 miljoner med drygt 900 anställda och utgör ett affärsområde i den danska börsnoterade koncernen Dantherm A/S. :
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078