23948sdkhjf

Optimismen spirar i Varberg

Från 105 till 42 anställda, i höstas fick Heurlins dra åt svångremmen rejält. Företaget har tagit tillbaka hälften av volymerna de hade innan krisen och dessutom hittat en ny nisch.
Heurlins Lackering AB kände inte av finanskrisen förrän hösten 2009 och då slog den till rejält.

Volymerna föll kraftigt och företaget varslade personal. Nu hade de enbart arbete till dryga 40 medarbetare.

Investerar
I januari har det börjat vända och företaget har igen svarta siffror.

- Vi har flera nya kunder, en tidigare blygsam export ökar och vi investerar i en helautomatisk slungblästringsmaskin, vilket öppnar för en ny nisch, säger vd Peter Hallberg till Hallands Affärer.

Utöver maskininvesteringen har företaget investerat i energibesparande åtgärder, som gjort att företaget har minskat energiförbrukningen med 20-25 %.

Tecken på uppgång
Enligt Per Hallberg finns det tecken på uppgång, Volvo återanställer och stålpriserna är på väg uppåt, därför tror han att fordonsindustrin till sommaren är tillbaka på 70 % av de volymer som gällde innan finanskrisen.

Flexibel organisation
Heurlins Lackering är ett företag som gått igenom mycket. Utöver den ekonomiska krisen i 2009 hade företaget två år innan (i oktober 2007) drabbats av en förödande brand.

- Med facit i hand kan man konstatera att företaget idag har en starkare organisation, krismedveten och med större flexibilitet än tidigare säger Per Hallberg till Hallands Affärer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078