23948sdkhjf

Industrirobotar förvandlade till rockstjärnor

Fem robotar från ABB Robotics i Västerås med den patenterade tekniken RoboScreen™ ger en unik konsertupplevelse på Bon Jovis Circle Tour.
Robotarna ska följa med på den nästan två år långa turnén med runt 60 inplanerade konserter i Nordamerika och Europa, och troligen fler därefter. Detta blir bandets längsta turné sedan slutet av 1980-talet.

Turnén i Europa börjar den 4 juni.

Kraftfullt styrsystem
Det kreativa konceptet som gör robotarna levande på scenen kallas RoboScreen™, en patenterad teknik utvecklad av uppfinnaren Andy Flessas, grundare och vd för Robotic Arts of Las Vegas, Nevada skriver ABB i ett pressmeddelande.

-Vi lyckades förvandla ABB:s industrirobotar till rockstjärnor tack vare det kraftfulla styrsystemet IRC5 som har förmåga att acceptera de exakta rörelserna som vi skapat i Robot Animator, förklarar Andy Flessas.

Han fortsätter: ”Den programmering vi gör för Circle Tour kan komma att innebära ett helt nytt tankemönster för avancerade tillverkningsapplikationer i framtiden. Vår konsertapplikation kan innebära ett genombrott.”

Ett udda projekt
När Jon Bon Jovi och de turnéansvariga blev presenterade för idén med RoboScreen tilltalades de först av det unika i konceptet och den fysiska närvaron av robotar som rör sig på scenen.

När det sedan fick se prov på den graciösa och eleganta koreografi som var möjlig att åstadkomma, och fick klart för sig att ABB kan erbjuda installation och support runt om i hela världen, då var saken klar.

- Andy Flessas är en äkta visionär och den unika applikation han har utvecklat för ABB-robotarna är mycket spännande, säger Joe Campbell, ansvarig för försäljning och marknadsföring vid ABB Robotics, Nordamerika.

Han fortsätter: ”Det här samarbetet med Robotics Art och Bon Jovi är en av de mest udda applikationer vi varit inblandade i.”
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094