23948sdkhjf

Stålbolaget storinvesterar i Värnamo

Är först i Sverige med en ny kap – totalt investeras 10 miljoner i anläggningen.
Stena Stål storinvesterar vid sin filial i Värnamo. Utöver kapen gör de om även om utformningen av lagret för att öka utrymmet. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Delar av investeringarna är genomförda men kapen är inte på plats ännu. Planen är att installera kapen under sommaren så att den är i full drift i augusti, uppger Stena Ståls vd Henrik Forsmark för Metal Supply.

Automatkapen från Behringer, med modellbeteckningen HCS 130, väger varje detalj med stor noggrannhet, rätt längd och dimension kontrolleras.

– Vi är först i Sverige med att ha den modellen, säger Martina Svärd som är produktionsledare.

En precisionskap för slipade plattor är redan på plats. Den ingår också i investeringsprogrammet.

För att den nya utformningen av lagret ska fungera köper bolaget även in två smalgångstruckar som kan ta sig mellan hyllorna när de placeras tätare. Förändringen i lagret handlar om att öka utrymmet och förbättra effektiviteten.

– Vi har 1 600 olika produkter att hålla reda på, tonnaget ut härifrån har dubblerats de senaste sju åren, säger Ronny Norberg, produktchef för specialstål.

Under året planeras även ett hämtlager för verktygsstål.

– Våra verktygsmakare är i ständig tidspress och vi vill hjälpa dem på de sätt vi kan, säger Ronny Norberg.

Investeringarna i Värnamo uppgår till cirka 10 miljoner kronor. Då ingår fler saker än den nya 19 meter långa automatkapen, truckarna och precisionskapen.

Stena Ståls enhet i Värnamo är specialiserad på specialstål. De har 40 medarbetare, varav cirka 25 inom produktion.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109