23948sdkhjf

AP&T levererar komplett produktionslinje till Kina

Danfoss utanför Shanghai har beställt en komplett produktionslinje för flexibel tillverkning av värmeväxlarplattor från coil till färdig stack samt service, underhåll och support.
Investeringen ger Danfoss möjlighet att utöka sin produktion av värmeväxlarplattor i Haiyan, Kina, för att möta den snabbt växande efterfrågan på värmeväxlare i landet.

– Det här är en betydelsefull affär i en viktig nisch som både stärker vår goda relation med Danfoss och vår position på den kinesiska marknaden för värmeväxlare, säger Håkan Rydenborg, Sales Manager på AP&T.

Vid Danfoss anläggning i Haiyan, 120 kilometer sydväst om Shanghai, tillverkas lödda plattvärmeväxlare för bland annat kylaggregat, luftkonditioneringsaggregat, uppvärmningssystem, lufttorkar och hydrauliska oljekylare. Anläggningen har idag möjlighet att förse den expansiva kinesiska marknaden med cirka 300 000 värmeväxlare per år.

– Med den nya linjen från AP&T kan vi både öka vår produktionskapacitet och säkerställa en hög produktkvalitet, säger Lei Huawei på Danfoss Production Technology Department.

Ordern omfattar en komplett produktionslinje för flexibel tillverkning av värmeväxlarplattor från coil till färdig stack, samt service, underhåll och support. Linjen byggs av AP&T:s standardkomponenter och har en hög automationsgrad med en stor andel operatörsoberoende funktioner för att tillgodose långtgående krav på OEE (Overall Equipment Effiectiveness). Leveransen är beräknad till årsskiftet 2017/2018.

AP&T:s produkter för tillverkning av värmeväxlarplattor används sedan tidigare i flera av Danfoss anläggningar, men det här är den första order som AP&T får på utrustning till fabriken i Kina.

– Inom koncernen har vi goda erfarenheter av AP&T:s produktionlösningar och ett stort förtroende deras kunnande. Det är också en stor fördel att ha nära till service och support via deras kontor i Shanghai, säger Lei Huawei.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063