23948sdkhjf

Offensiv satsning på materialforskning

Swerea KIMABs verksamhet har vuxit snabbt de senaste åren, institutet väljer nu att flytta in i nya fastigheter som totalrenoveras för 95 miljoner kronor.
Swerea KIMAB är Sveriges äldsta industriforskningsinstitut och flyttar nu till fastigheten Electrum 3 i Kista.

Det innebär att institutet nu får tillgång till nästan dubbelt så stora lokaler och kan samla all sin verksamhet under ett tak och med moderna och rationella laboratorier.

Led i expansionsplan
De nya lokalerna är ett led i institutets expansionsplan och innebär en offensiv satsning på materialforskning i Stockholm.

– Industriforskningsinstituten har en viktig roll när det gäller att utgöra en länk mellan akademi och industri. Den beslutade satsningen innebär att vi kommer att kunna erbjuda ett utökat erbjudande i framtiden mot våra cirka 200 medlemsföretag och alla övriga finansiärer och kunder, säger Staffan Söderberg, vd för Swerea KIMAB i ett pressmeddelande.

Investeringar
Inför inflyttningen investerar fastighetsbolaget Akademiska Hus 95 miljoner kronor i en totalrenovering av Electrum 3. Lokalerna ska bland annat utrustas med avancerade laboratoriemiljöer som ska främja Swerea KIMAB:s experimentella verksamhet.

– Att Swerea KIMAB väljer att flytta till Akademiska Hus lokaler i Kista, gör att vi ytterligare kan stärka och utveckla Kistaområdets forsknings- och kunskapsmiljöer för framtiden, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

Totalt omfattar projektet cirka 10 000 kvadratmeter.

Enligt tidsplanen startar ombyggnaden hösten 2010. Inflyttning förväntas ske i januari 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078